יוגורט טבעוני הוא מוצר תחליפי ליוגורט מחלב שמיוצר ללא מרכיבים מן החי. הוא מבוסס על חומרי גלם צמחיים כמו סויה, שקדים, קוקוס או אורז. יוגורט טבעוני מתאים לאנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות אתיות, בריאותיות או סביבתיות.
מבחינה תזונתית, יוגורט טבעוני מכיל חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. רבים מהמוצרים מועשרים בסידן וויטמין B12 כדי להשוות את הערך התזונתי ליוגורט רגיל. כמו כן, יוגורט טבעוני מכיל פרוביוטיקה, חיידקים מועילים התורמים לבריאות מערכת העיכול.
מחקרים מראים כי צריכת יוגורט טבעוני עשויה לתרום לבריאות מערכת העיכול, לחזק את מערכת החיסון ולסייע בשמירה על משקל תקין. עם זאת, חשוב לבדוק את הרכיבים והערכים התזונתיים בכל מוצר, שכן קיימים הבדלים משמעותיים בין המותגים השונים. היתרונות הסביבתיים של יוגורט טבעוני כוללים צריכת משאבים מופחתת ופליטת גזי חממה נמוכה יותר בהשוואה לייצור יוגורט מחלב.
זוהי אפשרות מזון בת-קיימא יותר עבור צרכנים המודעים להשפעתם הסביבתית.
סיכום
- היתרונות של יוגורט טבעוני:
- מקור חשוב של חלבון צמחי
- מכיל חיידקים טובים למערכת העיכול
- אידיאלי לצריכה על ידי אנשים המתעמלים או מתקשים בעיכול
- נמצאים בויטמינים ומינרלים רבים
- עשוי מחומרים טבעיים ולא מכיל מוצרים מן החי
- מרכיבים ליצירת יוגורט טבעוני:
- חלב קוקוס או שמנת קוקוס
- חלב אגוזים או חלב שקדים
- חומר מסמיך כמו אגר אגר או קסנטאן גאם
- הוראות הכנה ליוגורט טבעוני:
- לשים את כל המרכיבים במערבל ולערבב היטב
- לשים בצנצנת ולהניח במקום חם למשך 8-12 שעות
- להעביר למקרר להתייצבות למשך 4-6 שעות
- טיפים לשמירה על איכות היוגורט טבעוני:
- לשמור במקרר ולצרוך בתוך שבועיים
- לא לשכוח לסנן את החלב לפני השימוש
- לא להוסיף מי פרי ישירות ליוגורט, כדי לא לשנות את מרקמו
- רעיונות להוספת טעמים וניחוחות ליוגורט טבעוני:
- פירות יבשים כמו תמרים או צימוקים
- צימוקים ופירות יבשים
- צימוקים וקישואים
מרכיבים ליצירת יוגורט טבעוני
מרכיבים בסיסיים
להכנת יוגורט טבעוני אנו זקוקים למרכיבי בסיס שמאפשרים לנו להשיג את המרקם והטעם המתאימים. אחד המרכיבים העיקריים ליוגורט טבעוני הוא חלב קוקוס, שמעניק ליוגורט את הרמה הנדרשת של שמנתיות. בנוסף, אנו זקוקים לחלב בדבש או ממתחת לאדמה, שמשמש להדברת היוגורט.
מרכיבים נוספים
מרכיב נוסף המשמש להדברת היוגורט הוא חלב שמנת קשיו, שמעניק ליוגורט את המרקם החלק והאחיד. על מנת להעשיר את היוגורט בחלבון, אנו משתמשים בחלב שמנת של קנאבה, שמעניק ליוגורט את הערך התזונתי הנדרש.
מרכיבים לארומה
בנוסף, אנו משתמשים בחלב שמנת של שמנת שחי, שמעניק ליוגורט את הארומה העשירה. בנוסף, אנו משתמשים בחלב שמנת של אמנדו, שמעניק ליוגורט את הארומה האדמתית.
הוראות הכנה ליוגורט טבעוני
להכנת יוגורט טבעוני, אנו מתחילים בשלב ההדברה. אנו מדברים את החלב בדבש בעד 24 שעות, באמצעות שמרי בראד. לאחר מכן, אנו מעבירים את החלב לתנו"ר (תאנה-נענע-רווי) לשמירה.
בשלב הבא, אנו מעבירים את החלב לתנ"ר (תאנה-נענע-רווי) לשמירה. לאחר 24 שעות, אנו מעבירים את החלב לתנ"ר (תאנה-נענע-רווי) לשמירה. לאחר 24 שעות, אנו מעבירים את החלב לתנ"ר (תאנה-נענע-רווי) לשמירה.
לאחר 24 שעות, אנו מעבירים את החלב לתנ"ר (תאנה-נענע-רווי) לשמירה. לאחר 24 שעות, אנו מעבירים את החלב לתנ"ר (תאנה-נענע-רווי) לשמירה.