מבורגר צמחוני הוא תחליף לבשר המבוסס על חומרים מן הצומח. הוא מכיל בדרך כלל רכיבים כמו קטניות, דגנים, ירקות, ותבלינים. מבורגרים צמחוניים מספקים חלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים.
יתרונות תזונתיים של מבורגרים צמחוניים כוללים תכולת שומן רווי נמוכה יותר וחוסר כולסטרול בהשוואה למבורגרי בשר. הם מתאימים לצמחונים, טבעונים, ולאנשים המעוניינים להפחית את צריכת הבשר שלהם מסיבות בריאותיות או סביבתיות. ישנם סוגים שונים של מבורגרים צמחוניים, כולל אלו המבוססים על סויה, פטריות, קינואה, שעועית שחורה, ועוד.
הם זמינים במסעדות רבות וברשתות מזון מהיר, וכן ניתן להכין אותם בבית. טעמם ומרקמם משתנים בהתאם לרכיבים ולשיטת ההכנה.
סיכום
- מהו המבורגר צמחוני?
- רכיבים עיקריים במתכון
- צעדים להכנת המבורגר צמחוני
- רעיונות להגשה
- ערכים תזונתיים במבורגר צמחוני
רכיבים עיקריים במתכון
חומרים צמחיים
במתכון למבורגר צמחוני נדרשים בעיקר חומרים כמו קישוא, גזר, בצל, אפונה, אפונת אדמה, שעועית ירוקה, שמנת מתוקה, ביצה, מלח, פלפל שחור, פלפל אדום, כמו גם בצל מטחנת. החומרים הללו מעניקים למבורגר את הטעם המיוחד שלו, ובנוסף מעניקים לו את הערכים התזונתיים שהופכים את המבורגר לארוחה בריאה.
תבלינים
בנוסף לחומרים הללו, במתכון למבורגר צמחוני יש להשתמש בתבלינים שונים שמעניקים לו את הטעם העשיר שלו. בדרך כלל משתמשים בתבלינים כמו כמו שמרים, אבקת שום, אבקת בזיליקום, אבקת כמני, אבקת אבץ, אבקת אננס, אבקת כמני, אבקת אבץ, אבקת אננס, אבקת פלפל, אבקת כמני, אבקת אבץ, אבקת אננס.
תוצאה
התבלינים הללו מעניקים למבורגר את העשיו שלו, והשדרה שלו.
צעדים להכנת המבורגר צמחוני
ההכנה של מבורגר צמחוני היא מאד פשוטה. בשלב הראשון, יש לשדד את החומרים העיקריים – האדמה, האננס, השעועית הירוקה, האדמה, האננס, השעועית הירוקה, האדמה, האננס, השעועית הירוקה. לאחר מכן, יש לשדד את החומרים בעדינות בעלי 2-3 מ"מ.
לאחר מכן, יש לשדד את החומרים בעדינות בעד 2-3 מ"מ. לאחר מכן, יש לשדד את החומרים בעד 2-3 מ"מ. לאחר מכן, יש לשדד את החומרים בעד 2-3 מ"מ.